New York!

Det er en veldig merkelig følelse å komme til denne byen – det må bare sies. Det er byen man har hørt så mye om, sett så mye på tv og som (nesten) alle drømmer om å besøke. Den er svær. Den er crowded. Den er noisy. Den er NYDELIG. Jeg visste ikke helt hva jeg kunne forvente meg før jeg kom. Selvfølgelig har jeg sett både Gossip Girl og SATC utallige ganger, og drømt om at det er slik det er her. Innerst inne har jeg ikke latt meg selv tro at det kan være slik i virkeligheten, og at den verdenen vi ser på TV, kun finnes på TV. Kanskje er det for tidlig å si, etter kun åtte timer her, men å kjøre over til Manhattan i limoen vår, var som å entre settet på Gossip Girl (kun Chuck Bass som manglet i baksetet). Gatene så akkurat slik ut, skyskraperne strakte seg høyt til himmels og velkledde vakter prydet forsidene på hotellene. Det var faktisk helt magisk.

Nå sitter jeg og skriver, mens de andre jentene har lagt seg. Her er klokken kun ti over ni, men for oss er den ti over tre – og med tanke på at vi sto opp klokken seks norsk tid i dag, må skrivefeil – og andre feil sees bort ifra. Vi ankom Gardermoen og sjekket inn raskt og greit. Flyturen tok i underkant av åtte timer og var en behagelig direkterute med SAS. Da vi landet på Newark, måtte selvfølgelig noe gå oss litt imot. Ble nemlig ikke fullt så lett å komme gjennom tollen som vi hadde trodd, fordi visse sinte tollvakter var svært skeptiske til at vi skulle være her i to måneder og ikke gjøre en dritt, også hadde vi litt for mye penger med oss (!) – så det var fullt avhør. Om ikke det var nok ble også noen av oss valgt ut til å endevende kofferten i bagage control, og vi var de siste fra Norge til å komme oss inn i landet (så vi ser vel ut som tvilsomme typer da..)

Etter en litt treg start og et dårlig førsteinntrykk av amerikanere, kom vi oss med limoride til leiligheten vår on the Upper East Side – og her ventet positive overraskelser! Vi ble møtt av en kjempe hyggelig utleier. Leiligheten var ren og pen, luftet godt og hadde diverse snacks og champagne til utslitte nordmenn. I tillegg til at den ligger supersentralt, er den faktisk ikke så ille liten. Vi ble overrasket over at det er såpass god plass her, og at den ser så bra ut som den gjør! I tillegg har den aircondition og badekar! Da vi ankom byen ble vi nemlig tatt av en hetebølge uten like – 27 plussgrader og en skyhøy luftfuktighet slo imot oss, så uten aircondition hadde vi sikkert krepert her oppe i fjerde i etasje…

Etter en kort utpakking, og et skift gikk vi ut for å bli litt kjent med vårt nye nabolag – og den magiske følelsen av å endelig være her er helt uvirkelig. Vi går alle tre og bare smiler, gaper og suger til oss alle inntrykk og impulser. Det har faktisk regnet en del, men det la vi ikke merke til en gang. Den første middagen ble på en japansk, koselig restaurant i 3rd avenue.

Kunne ha skrevet så mye mer, men nå faller snart øynene igjen. I morgen våkner vi sikkert veldig tidlig, så da er planen en joggetur i Central Park, før vi skal ha skikkelige american pancakes med mapel syrup til frokost!

-S

Reklamer
2 kommentarer
  1. Åh, New York! Elsker den byen. Skal definnitivt tilbake. Nyt byen for alt den er verd! 🙂

    • Åh, ja det er virkelig en herlig by, allerede forelsket! Takk, det skal jeg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: