High Above

I dag har Johanne, Tyra og jeg vært i Empire State Building! New Yorks høyeste bygning, på 5th Avenue mellom 33rd og 34th street. Det koster 25 dollar for å komme opp i 86 etasje – the observation deck. For 17 dollar ekstra kan man også komme enda litt høyere opp, men det trengte vi ikke! Utsikten er helt fantastisk uansett, og det er virkelig verdt pengene. Du får et helt annet overblikk over byen, og forstår på en annen måte hvor stor den faktisk er – og hvor liten du selv er! Man ser alle bydelene derfra, og enda lenger, siden det er så flatt landskap. Været var jo også upåklagelig, så vi hadde en super turistopplevelse. Siden høstferieperioden er i gang i mange land, er det flere turister her i byen enn det pleier, men allikevel gikk køen fort unna, og oppe på dekket var det plass til alle. Det var veldig godt.

Det er en ganske spesiell opplevelse å stå inne i heisen, mens den durer i over 400 meter per minutt. Man kjenner at presset øker, og vi måtte utlikne flere ganger på turen opp, akkurat som når man tar av med fly. Da vi kom opp til 80 etasje, kan man velge å stå i kø for å ta heis de siste seks etasjene, eller man kan gå trapper. Vi tok trappene, og det var tyngre og lenger enn forventet (brukte bare rundt 3-4 minutter da, og det var mye raskere enn å stå i kø)

Empire State Building sto faktisk ferdig så tidlig som i 1931, men har blitt oppgradert en del etter det. Hvert år besøker så mange som 3,8 millioner mennesker dette fantastiske bygget.

Observasjonsdekket på 86 etasje ligger 320 meter over gatenivå, mens det høyeste i 102 etasje ligger hele 381 meter over bakken. Fra 86 etasje kan du se 80 miles i alle himmelretningene, og det er også bygget slik at man kan å rundt hele, både utvendig og i det 360 graders galleriet innendørs.

Due i New York må være et ønske for mitt neste liv…

-S

Reklamer
1 kommentar
  1. mari sa:

    Moro. Vi er misunnelig på deg, men unner deg det også. Klem og hils.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: